Nieuwe knie voor Urker dame

Vierenvijftig jaar geleden streek de nu 82-jarige Annie Ruiten neer op Urk. Oorspronkelijk komt ze uit Brabant. Ze kwam voor de liefde en heeft zich altijd welkom gevoeld in het dorp. “Urkers kijken nog naar elkaar om, ze hebben aandacht voor elkaar.”

Lees meer

Binnen een maand nieuwe heup

De 59-jarige Gerjaan Middelkoop stond als actieve vrouw in het leven. Ze hield van volleybal, fietsen en wandelen en ging er graag op uit. Lichamelijke klachten brachten echter een kink in de kabel en ze ging steeds minder bewegen.

Lees meer

Matthijs Karssen kreeg een nieuwe voorste kruisband

Een onschuldige schouderduw tijdens het voetballen veroorzaakte in 2016 flinke ellende; de nu 34-jarige Matthijs Karssen uit Harderwijk scheurde namelijk zijn voorste kruisband af. “Mijn voet bleef staan terwijl het lichaam weg zwiepte. Ik hoorde het knakken in de knie, had even helse pijn.”

Lees meer

Jantine kreeg een nieuwe heup

Er ging heel wat aan vooraf voordat de oorzaak van de pijn bij Jantine van Middelkoop (52) uit Lelystad bekend was. Het bleek te gaan om een versleten heup. Gezien haar leeftijd was dit best uitzonderlijk. “De huisarts verwees mij door naar een orthopeed. Mijn keus viel op St Jansdal in Harderwijk. Na een aantal onderzoeken was het besluit genomen en kreeg ik op 1 maart een nieuwe heup.”

Lees meer

Meneer Fennik kreeg een nieuwe knie

Zo’n vier jaar geleden was de linker knie van meneer Fennik (72) aan vervanging toe. Hij kwam bij orthopeed Peter Kaijser Bots in het toenmalige MC Zuiderzee. “In eerste instantie kon hij mij niet helpen”, vertelt meneer Fennik. “Ik kreeg het advies om eerst af te vallen. Dat advies heb ik opgevolgd en ik viel 35 kilo af.

Lees meer

Lisanne kan weer voetballen!

Tijdens een voetbaltraining voelde Lisanne Pap uit Ermelo (17) een knak in haar knie. Ze bemerkte instabiliteit en dat verergerde. Met wat oefeningen van de fysiotherapeut kon ze weer wat  gaan trainen. Totdat ze na een trap tegen de bal met haar rechterbeen volledig door haar linker knie zakte.

Lees meer