Afbeelding

Klachten aan uw heup

Heeft u last van slijtage aan uw heup, of begint u last te krijgen van een stijve of pijnlijke heup? Bekijk de eventuele oorzaken en de behandelingen die wij in onze Focuskliniek Orthopedie aanbieden.

 

Artrose in uw heup

Artrose in uw heup

Het heupgewricht is een kogelgewricht. Dit betekent dat de kop van het dijbeen als een ronde kogel soepel in de kom van het bekken draait. Deze beweging wordt mogelijk doordat op de kop en in de kom een laag kraakbeen zit. Kraakbeen is een glad, verend weefsel. Wanneer dit kraakbeen dunner wordt, spreken we van artrose. Bijna iedereen krijgt op een bepaalde leeftijd in meer of mindere mate last van artrose.

 

Meestal is dit niet ernstig. Als uw gewrichten af en toe stijf of pijnlijk voelen, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Wanneer artrose toeneemt, zal de pijn ook verergeren. De pijn voelt u niet alleen in uw heup, maar breidt zich uit naar de lies, de bil en soms zelf naar de bovenbeen en de knie. Bewegen gaat daardoor steeds lastiger. Wordt uw dagelijkse beweging beperkt door pijn? Via de huisarts kunt u een doorverwijzing krijgen naar onze Focuskliniek.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Alles wat u wilt weten over een operatie aan de heup.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze orthopedische vakvereniging

Lees meer